Kerstkoffie
Print Kerstkoffie
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90 
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Herkomst: Nederland
Categorie: Dranken
Recept is van: Foodies december 2009

Ingredienten

  • 300 ml volle melk
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 125 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 8 kopjes espresso
  • 150 ml baileys
  • geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacao voor de garnering
Bereiding
  • Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat hem net niet koken.
  • Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
  • Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Zet 4 glazen klaar.
  • Maak de espresso.
  • Giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
  • Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop.
  • Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.
     
 
 

 

Bear