Aspergesalade
Print Aspergesalade
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Categorie: Voorgerecht

Ingredienten

  • 250 gram asperges
  • 100 gram krulsla (of slasoort naar keuze zoals veldsla)
  • 4 hardgekookte eieren
  • 50 gram ham
  • 2 el halvanaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 el fijngeknipte verse bieslook
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding:
Leg de asperges voor het schillen 25 minuten in koud, bij voorkeur stromend water. Kook de eieren gedurende 8 minuten, giet deze af, en pel ze.

Bereiding van de asperges :
Leg de asperge op een keukenplank. Houd de asperge bij de kop vast en schil deze van boven naar beneden. Begin op 2 tot 3 centimeter onder de kop. Snij na het schillen ongeveer 1 centimeter van het ondereind af. Doe de asperges in een pan. Giet er ruim water op, voeg een mespunt suiker en zout toe. Breng dit geheel aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes koken en neem dan de pan van het vuur. Laat de asperges in de pan met gesloten deksel gedurende 15 tot 20 minuten nagaren.
Controleer de asperges door met een vork in het dikste gedeelte te prikken om te zien of ze voldoende zacht zijn. Zodra de asperges gaar zijn goed laten afkoelen.

Samenstellen van de salade :
Snij de ham in kleine stukjes. Roer van de halvanaise, de yoghurt, de ham, de bieslook en de peper en zout naar smaak een sausje. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Was en droog de sla en verdeel deze over 4 bordjes. Leg de stukjes ei met daarop de asperges op de sla en schep de saus erover.

Opmerking

Heerlijk met  stokbrood
 
Bron: oma.nl


 
Cooldeal 468x60
Bear