Bonbon van tonijn met komkommersalsa
Print Bonbon van tonijn met komkommersalsa
bonbon-van-tonijn-met-komkommersalsa.jpg
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 14
Herkomst: Nederland
Categorie: Hapjes – Amuse
Recept is van: M. Geurts

Ingredienten

  • 6 el olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • ½ vanillestokje, opengesneden
  • 1 tl mierikswortel
  • ¼ komkommer, zeer fijn gesneden
  • 1 tomaat ,ontveld en vruchtvlees zeer fijn gesneden
  • 200 g verse tonijnfilet
  • peper en zout
Bereiding
 
1. Breng de olijfolie, balsamicoazijn en het vanillestokje aan de kook en laat het vanillestokje 10 min. trekken.
2. Haal de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
3. Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
4. Schep de fijngesneden komkommer en tomaat erdoor en laat afkoelen.
5. Laat het groentemengsel uitlekken en vang het vocht op.
6. Leg de tonijn een uurtje in de vriezer en snijd deze in 14 dunne plakken.
7. Leg op elke plak een lepel groentemengsel en vouw de tonijn er als een bonbon omheen.

Presentatie:
Serveer de bonbons op een amuse lepel

 
Opmerking
 
bron: Les copains culinaires
10. 5-year anniversary Image Banner 160 x 600
Bear