Bourgondische gehaktschotel
Print Bourgondische gehaktschotel
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4 personen
Herkomst: Nederland
Categorie: Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui.gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 500 gr. half om half gehakt
  • 250 gr. champignons in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 125 ml vleesbouillon of rode wijn
  • 3 el zilveruitjes
  • 1el rozemarijnblaadjes
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 25 gr kruidenboter
  • 1 ovenschaal (inhoud 1,5 liter) ingevet

 

Bereiding
 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  3. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Bak de champignons 4 min. mee.
  5. Schep de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 min.
  6. Schenk de bouillon of wijn in de pan en voeg de zilveruitjes met de rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
  7. Bak nog 2 min. en schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
  8. Dek de schaal af met de aardappelschijfjes.
  9. Verdeel er de kruidenboter in kleine vlokjes over.
  10. Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  11. Lekker met een frisse bladsalade.
Opmerking
 
bron: Vrouwonline

 

Bear