Irish Stew
Print Irish Stew
Irish_stew.jpg
Bereidingstijd: 2,5 uur
Personen: 4
Herkomst: ierland
Categorie: Eenpansgerecht
Recept is van: tastyweb.nl

Ingredienten

  • 750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm
  • 3 el slaolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ca. 1 liter runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 fles Guiness
  • 2 tl suiker
  • 2 takjes tijm of 1 el gedroogde
  • 2 laurierblaadjes
  • flinke scheut Worcestersaus
  • 2 uien, gehakt
  • 4 grote aardappels, in blokjes
  • 1 grote winterwortel, in blokjes
  • 50 gram boter
  • 2 el gehakte peterselie
Bereiding
 erhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de Guiness, de suiker, de tijm, de laurierblaadjes en de Worcestersaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat ca. anderhalf uur sudderen.
Smelt ondertussen de boter in een andere grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien, de aardappels en de wortels 20 minuten. Voeg ze dan toe aan de stoofpot. Laat nog een half uur sudderen, voeg zout en peper naar smaak toe, bestrooi met de peterselie en serveer.
Stevig boerenbrood past er goed bij.

 

 

Bear