Paprika Plaattaart
Print Paprika Plaattaart
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4 personen
Categorie: Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • zout en versgemalen peper

Voor de topping              

  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in brede repen
  • 1 rode ui, in schijven
  • 1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vorm een grote lap van de bladerdeeglapjes en leg deze in een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Vouw alle randen 3 cm om naar binnen.
  4. Prik met een vork over de hele oppervlakte gaatjes.
  5. Verdeel alle ingredienten voor de topping erover.
  6. Klop de eieren los met de room en zout en peper en verdeel dit over de topping. Bak de taart in 20 a 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat eerst wat afkoelen alvorens aan te snijden
 
Opmerking
Lekker met  een salade
 
Bron: Boodschappen

 

Bear