Spinazieomelet met ham
Print Spinazieomelet met ham
spinazieomelet.jpg
Bereidingstijd: 24 min
Personen: 2
Herkomst: Spanje
Categorie: eenpansgerecht,bijgerecht
Recept is van: recepten.nl

Ingredienten

  • 1 ui
  • 6 eieren
  • 250 gr. spinazie
  • 200 gr. ham, gekookte
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. peterselie, verse, gehakte
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • een vergiet
  • ovenvaste schaal met een inhoud van 1 liter
  • glazen pievorm met gladde rand
  • schaal
  • garde.
Bereiding
 
Per persoon wordt gerekend op 1 tortilla-omelet
De spinazie wassen, de harde stelen verwijderen en in een vergiet laten uitlekken. De ui pellen en fijn snipperen.
De olie in de ovenvaste schaal (onafgedekt) in de magnetron in circa 1 minuut op 100 procent heet laten worden.
De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100 procent glazig fruiten.e spinazie toevoegen en (onafgedekt) 3-4 minuten op 100 procent verwarmen tot ze is geslonken. Halverwege doorscheppen. Tot gebruik opzij zetten.
Per tortilla de helft van de eieren met zout, peper naar smaak en een portie van de peterselie loskloppen en een portie van de ham erdoor scheppen. In de pievorm met gladde rand een eetlepel olie in circa 1 minuut op 100 procent heet laten worden, de helft van het eimengsel in de schaal overdoen, de helft van de goed uitgelekte spinazie erover verdelen en de rest van het ei erover schenken. De tortilla 6-8 minuten op 70 procent verwarmen. De schaal tussendoor 2 keer draaien. De andere tortilla(”s) op dezelfde manier bereiden.

 


 
 

 

Bear