Zeilerskost
Print Zeilerskost
zeilerskost.jpg
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3
Herkomst: Nederland
Categorie: Eenpansgerecht
Recept is van: I van den berg

Ingredienten

  • 500 gram sperciebonen (vers of uit blik/pot)
  • zak krielaardappeltjes (+/- 450 gram.)
  • 1 grote ui
  • 1 rookworst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje

Voorbereiding

  • Ui snijden (niet te fijn, niet te grof)
  • Rookworst in plakjes snijden
  • Bij het gebruik van verse sperciebonen: deze gaar koken
  • Bij het gebruik van sperciebonen uit blik/pot: uit laten lekken
  • Bouillon maken (+/- 0,3 l)
Bereiding
 
Ui glazig bakken
Rookworst en krieltjes even meebakken
Bouillon, paprikapoeder en laurierblaadje toevoegen
Aan de kook brengen, vuur laag zetten en +/- 15 min. met de deksel op de pan laten koken
Sperciebonen toevoegen en doorwarmen
Wanneer de aardappels gaar zijn, is het klaar!
Opmerking
 
Eenpansgerecht waar je van blijft eten!
Hoeveelheid is voldoende voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen, maar je kan eenvoudig zelf de hoeveelheden vermeerderen

 

Bear