Amerikaanse chocoladekoekjes
Print Amerikaanse chocoladekoekjes
Lekkere amerikaanse chocoladekoekjes erg leuk om op een regenachtige dag samen met de kinderen te maken 

Ingredienten

  • 50 gr. bittere (pure) chocolade
  • 100 gr. bloem
  • 75 gr. koude margarine
  • 30 gr. suiker
  • Mespuntje zout
  • 2 theelepels vanillesuiker

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Grote metalen kom
  • 2 messen
  • Bord
  • Pannenkoekmes

 

Bereiding
 
Haal de over leeg en leg het bakpapier op de bakplaat.
Verwarm de oven boor op 160 graden
Hak de chocolade met een mes in grove stukken.
Doe de chocolade en de overige ingrediënten in de metalen kom.
Snijd de magarine met 2 messen in stukjes.
Kneed alles met je handen tot een bal.
Maak van het deeg een rol en leg het deg even 10 minuten in de koelkast
Haal de rol uit de koelkast en snijd de rol in plakken van steeds 1 cm
Leg de plakken op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
Haal de koekjes met ovenwanten uit de oven en laat ze 2 min. op de bakplaat afkoelen.
Haal de koekjes met een pannekoekenmes van de bakplaat.
 
 
 
10. 5-year anniversary Image Banner 160 x 600
Bear