Appel – ananas oliebollen
Print Appel – ananas oliebollen
oliebollen.jpg
Bereidingstijd: 1.30
Personen: 4
Herkomst: Nederland
Categorie: gebak,feestelijk
Recept is van: Keukentips.nl

Ingredienten

  • 500g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • ½ l melk
  • 2 theelepels zout
  • 1 appel
  • citroensap
  • 1 klein blikje ananas
  • pan met olie
Bereiding
 
Rijstijd 1 uur

Schil de appel, boor het klokhuis eruit en rasp de appel grof. Besprenkel de geraspte appel met citroensap. Laat de ananas uitlekken en snijd deze in hele kleine stukjes. Doe de bloem in een kom en roer er de gist door. Maak in het midden een kuiltje en breek hier het ei in. Verwarm de melk tot handwarm en giet het in het kuiltje. Voeg het zout toe. Klop dit alles dan vanuit het midden met de mixer in de hoogste stand tot een glad beslag. Schep de geraspte appel en de ananasstukjes door het beslag. Dek de kom af met een schone vochtige theedoek en zet de kom op een warme, tochtvrije plaats. Laat het beslag minstens 1 uur rijzen, zodat de hoeveelheid is verdubbeld. Verhit de olie tot de damp er van afkomt. Met behulp van twee, in olie gedompelde, lepels of met een in oliegedompelde ijsschep balletjes van het beslag in de hete olie laten glijden. Keer na 3 minuten de oliebollen om (als ze dat nog niet uit zich zelf hebben gedaan) en laat ze aan de andere kant nog 2 minuten bakken. Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer ze met poedersuiker.

Opmerking
 
tekst
Cooldeal 468x60
Bear