Chocoladeterrine met cognackersen
Print Chocoladeterrine met cognackersen
chocolade-terrine-kersen.jpg
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4
Categorie: Dessert
Recept is van: Jumbo

Ingredienten

  • 7 blaadjes gelatine
  • 6 eiwit van eieren
  • 50 g suiker
  • 175 g witte chocolade in stukjes
  • 3 dl slagroom
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 200 g kersen uit pot uitgelekt
  • 3 eetlepels cognac
  • 225 g pure chocolade in stukjes
Bereiding
 
  1. Meng de kersen met de cognac en laat dit circa 30 minuten intrekken.
  2. Doe elke chocoladesoort in een aparte kom.
  3. Verwarm de slagroom en verdeel deze gelijkmatig over de twee kommen met chocolade.
  4. Roer tot de chocolade gesmolten is. Meng de cacao door het pure chocolademengsel.
  5. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water.
  6. Los 4 blaadjes op in het warme witte chocolademengsel en drie blaadjes in het warme pure chocolademengsel.
  7.  Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel dit door beide chocolademengsels, elk de helft.
  8. Roer de geweekte kersen door het witte chocolademengsel.
  9. Bekleed een cakevorm (inhoud ca. 1 liter) met plasticfolie en scherp daarin de helft van het bruine mengsel.
  10. Schep hierop het witte mengsel en daar weer op de tweede helft van het bruin mengsel.
  11. Dek de terrine af met folie en laat hem minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  12. Serveer het dessert in plakken en bestrooi het met de chocoladekrullen of rode besjes.
 
Opmerking
 
De bereidingstijd is exclusief 6 uur opstijven en 30 minuten intrekken.
 

 

eBook
Bear