Feestelijke kerstkoekjes
Print Feestelijke kerstkoekjes
kerstkoekje.jpg
Bereidingstijd: 55 min
stuks 25
Herkomst: Nederland
Categorie: koekje,kerst,kinderen
Recept is van: Allerhande

Ingredienten

  • 150 gr boter, zacht
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven

Materialen

  • deegroller
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • koekvormpjes
Bereiding
 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en een mespunt zout door elkaar tot een soepel deeg. Bestuif het aanrechtblad met bakmeel of bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek met koekvormpjes koekjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes ca. 30 minuten afkoelen en versier de koekjes met bijvoorbeeld poedersuiker
Tip
 
Voor extra feestelijke koekjes: maak koekjes volgens bovenstaand basisrecept en gebruik diverse kleurrijke decoraties. Bijvoorbeeld: schrijfstiften rood en groen (bakproducten), gebaksglazuur wit (125 g, bakproduct), tum tum (300 g), mini-feest (60 g, bakproduct) en crispy stars (20 g, bakproduct).

 

 

Cooldeal 468x60
Bear