Hazelnootscones met frambozen
Print Hazelnootscones met frambozen
hazelnootscones.jpg
Bereidingstijd: 60 min
Herkomst: Engeland
Categorie: Gebak
Recept is van: Smulweb

Ingredienten

  • 65 gr. gepelde hazelnoten
  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetl. basterdsuiker
  • 1 theel.zout
  • 75 gr. harde roomboter
  • 2 eieren
  • 1 dl. karnemelk
  • 250 gr. mascarpone of 200 ml. creme fraiche
  • 1/2 post bosvruchtenjam
  • 200 gr. frambozen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Maal de hazelnoten (in de keukenmachine) fijn en rooster ze in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
Laat ze op een bord afkoelen.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de hazelnoten, de basterdsuiker en het zout.
Snijd 60 gram boter in kleine stukjes door het meel en wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Roer de losgeklopte eieren en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm. dik.

Bereidingswijze
Steek hier met een glas van ca. 5 cm rond, cirkels uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek hier ook cirkels uit.
Bestrijk de scones dun met gesmolten boter en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.

Serveertips
Serveer de scones lauwwarm met de mascarpone of creme fraiche, de jam en de frambozen.
En natuurlijk een kopje thee. 

 

Cooldeal 468x60
Bear