Marsepeinmuisjes
Print Marsepeinmuisjes
Bereidingstijd: 20 min
stuks 16
Categorie: snoep
Recept is van: Lekkere Cadeautjes

Ingredienten

  • 200 g gemalen amandelen
  • 1 kop poedersuiker,gezeefd
  • 1 eiwit
  • amandelessence, naarkeuze
  • 32 gekleurde zilverpilletjes
  • 16 krenten
  • kleurig lint
Bereiding
 
1. Gemalen amandelen en poedersuiker in een middelgrote kom mengen en middenin een kuiltje maken. Eiwit toevoegen met een houten pollepel en goed roeren. Naar wens essence toevoegen.
Deeg op een plank in 5 minuten droog kneden. Met plasticfolie bedekken en 10 minuten in de koelkast leggen.

2. Marsepein in 16 gelijke porties verdelen en hier rolletjes van maken; 2 kleine stukjes eraf halen voor de oortjes. Rest van
de marsepein oprollen, aan de voorkant met 2 zilverpilletjes de oogjes maken.

3. Schuin boven de oogjes 2 gaatjes prikken. Overgehouden
marsepein uitrollen en als oortjes in de gaatjes prikken. Een
krent aandrukken als neusje.

4. Een tweede gaatje prikken achterin de muis en hier een lint in steken. 2 dagen laten drogen en dan in een afgesloten
trommel in de koelkast maximaal 1 maand bewaren.

 

 
1. Met een pollepel eiwit bij de gemalen amandelen plus poedersuiker voegen. 2. Voorkant van een stuk marsepein tot een muizengezichtje vormen. 3. Stukjes marsepein in de gaatjes boven de oogjes prikken voor de oortjes. 4. Een kleurig lint achterin de muis steken voor de staart.

 

eBook
Bear