Mijter tompouce van sint
Print Mijter tompouce van sint
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Herkomst: Nederland
Categorie: Gebak, Sinterklaas
Recept is van: M. Geurts

Ingredienten

  • 9 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 500 mililiter chocolademousse
  • 2 sinaasappels
     
Bereiding
 
Laat 9 plakjes bladerdeeg ontdooien en snij uit 8 plakjes zo groot mogelijke mijters. Snij het laatste plakje bladerdeeg in 8 repen. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de mijters op de bakplaat, maak 4 kruizen van de deegrepen en plak ze met water vast op de 4 mijters. Bak ze midden in de oven in 10 minuten gaar en goudbruin. Laat de mijters helemaal afkoelen en verdeel 500 mililiter chocolademousse over 4 mijters. Schil 2 sinaasappels dik en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Dep de partjes droog. Verdeel de sinaasappelpartjes over de mousse en dek ze af met de overige 4 mijters van deeg. 

 

 
 
 

 

Cooldeal 468x60
Bear