Pannenkoeken Belle Hélène
Print Pannenkoeken Belle Hélène
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6
Categorie: toetjes,feestelijk
Recept is van: Soezie.com

Ingredienten

Voor het beslag:

  • 165 g Mix voor
  • pannenkoeken
  • 2 eieren
  • 250 ml water

Verder:

  • 3 peren op siroop
  • of 3 verse peren

Voor de crème marquise:

  • 80 ml slagroom
  • 5 g suiker
  • 20 g Mix voor
  • banketbakkersroom
  • 60 ml koude melk
  • kirscharoma
Bereiding
 
Maak eerst de pannenkoeken. Meng eieren en water met de mix en klop tot een glad beslag.
Verhit boter of olie in een pan. Bak pannenkoeken van ongeveer 18 cmdoorsnede.
Bereid dan de crème marquise. Doe de suiker bij de slagroom en klop het geheel stijf. Meng de Mix voor
banketbakkersroom met de koude melk. Meng de banketbakkersroom met de slagroom. Voeg enkele
druppels kirscharoma toe en meng goed. Snij anderhalve peer in kleine blokjes. Schep de crème marquise
in een spuitzak en spuit een laagje op een kwart van een pannenkoek. Strooi er stukjes peer op en vouw
de pannenkoek dubbel. Bedek opnieuw dezelfde kant van de pannenkoek met een laagje crème marquise
en stukjes peer. Vouw nog eens dubbel en serveer met schijfjes peer.
Opmerking
 
Dit recept is ook heerlijk met chocoladesaus: voeg daar voor 100 g pure chocolade samen met 150 ml
room en laat au bain marie of in de magnetron smelten.

 

10. 5-year anniversary Image Banner 160 x 600
Bear