Perencarpacchio met vanilleijs
Print Perencarpacchio met vanilleijs
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Personen:   4
Herkomst: Duitsland
Categorie: Dessert
Recept is van: Smulweb

Ingredienten

  • 2 rijpe peren
  • 4 bolletjes vanilleijs
  • 4 el perenlikeur (eventueel perensap)
  • sap van 1 limoen
  • 1 el chocoladerasp of amandelstaafjes
  • (enkele lepels abrikozenjam, room)

 

Bereiding
  • Peren schillen, in vieren delen, klokhuis verwijderen.
  • Met dunschiller peren in dunne plakjes snijden.
  • Marineren: leg de peren 30 minuten in een mengsel van likeur en limoensap.
  • Verwarm de jam, roer de marinade erdoor en breng dit kort aan de kook.
  • Voeg room toe. Breng nogmaals kort aan de kook. Laat de saus wat afkoelen.
Tip
 
Verdeel de plakjes stervormig over de borden. Leg in midden 1 bol vanilleijs. Saus erover verdelen. Strooi naar smaak chocorasp of amandelstaafjes erover. 

 

Bear