Sinterklaasmijters met Zeesan Tiramisu
Print Sinterklaasmijters met Zeesan Tiramisu
Verras iedereen eens op sinterklaas avond op een zelfgemaakt gebakje.
Helemaal in de sfeer van sinterklaas en uw avond kan niet meer stuk
 

Ingredienten

Recept

  • 1.000 g Moscaplus
  • 800 g ei
  • 100 g water
  • 25 g Citroenrasp

Vulling

  • 200 g Zeesan Tiramisu
  • 250 g water
  • 1.000 g slagroom

Decoratie

  • 600 g Am. Marsepein 1:2 Rol
  • 100 g Am. Mars. 1:3 Rol Geel
  • 300 g Paletta Spray Neutraal
  • 300 g Creme au Beurre met Cremo B Poeder
     
Bereiding
 

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscaplus toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Soortelijk gewicht 270-310 gram/liter.
Beslag uitstrijken op een plaat van 60 x 40 cm.
Oventemperatuur 190°C
Baktijd 25 minuten

Meng de Zeesan Tiramisu met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt er door.
Kapsel 2 maal doorsnijden, op een diepvries plaat leggen en vullen met tiramisu bavaroise.
Dunne laag creme au beurre op de boven kant en daarop een plak rode Am. marsepein 1:2 rol op 1,5 mm uitgerold.
Het geheel omdraaien met behulp van een tweede plaat en koelen.

Na het koelen omdraaien en op de rode marsepein 2 gele strippen marsepein in de lengte en 6 in de breedte.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal en snijden in 12 taarten.
Afwerken met kleine bolletjes creme met een chocolade strip, " Van St. Nicolaas".

Uitkomst 12 sinterklaasmijters.

Opmerking
 

bron: http://www.zeelandia.nl

 

Cooldeal 468x60
Bear