Tiramisu
Print Tiramisu
tiramisu.jpg
Bereidingstijd: + 3 uur
Personen: 8
Herkomst: Italie
Categorie: toetje,nagerecht
Recept is van: Derya

Ingredienten

  • 2 eetlepels koffie
  • 100 ml warm water
  • pak vingerkoekjes
  • 1 liter melk
  • 1 ei
  • 300 gr. suiker
  • 300 gr. bloem
  • een pakje mascarpone kaas
Bereiding
 

Melk, ei, suiker en bloem al roerend aan de kook brengen. Van het vuur halen en koud laten worden, de mascarpone erin en roeren tot een gladde massa, het moet wel dik zijn.

Koffie met water in een schaaltje mengen, de vingerkoekjes een voor een nat maken met de koffie (kijk uit, ze worden heel snel slap)
De onderste laag van de schaal bedekken met de vingerkoekjes die in de koffie zijn gedept. Een laagje "pap" erover en dit herhalen tot gewenste hoogte. Bovenste laag mag geen laagje met koek zijn. De overgebleven koffie eventueel over de witte massa gieten.

 

Cacaopoeder erover heen voor de smaak!

Bedek de schaal met folie en laat het goed koelen in de koelkast (minimaal 3 uur).

 

 

Bear