Valentijnstaart
Print Valentijnstaart
valentijnstaart.jpg
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8
Categorie: gebak
Recept is van: Mijn Jumbo

Ingredienten

  • 150 g zachte boter + extra boter om in te vetten
  • 1 pak mix voor appel-taart à 400 g
  • 1 ei, losgeklopt
  • tarwebloem om uit te rollen
  • 75 g speculaasjes, verkruimeld
  • 4 eetlepels bosvruchtenjam
  • 5 stevige rijpe handperen
  • 25 g extra pure (kook)chocolade, grof gehakt

extra nodig:

  • bakpapier
  • lage taartvorm ø 26 cm
  • boterhamzakje
  • koeksteker in hartvorm (snijd hiervoor uit karton een mal met ø 6 cm)
Bereiding
 
Leg bakpapier op de bodem van de vorm en vet de opstaande rand in met boter. Roer de boter in een kom romig. Voeg de appeltaart-mix en ¾ deel van het ei toe. Kneed dit tot een stevig deeg. Rol ¾ deel van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de vorm ermee. Strooi het speculaaskruim over de bodem en verdeel de jam erover. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Schil de peren, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Leg ze met de bolle zijde naar boven en de smalle zijde naar het midden en leg een halve peer in het midden. Rol de rest van het deeg uit en druk er met de koeksteker hartjes uit. Leg een hartje op elke peer met de puntjes naar het midden. Bestrijk ze met ei. Bak de taart in 35 minuten bruin en gaar. Laat de taart afkoelen. Doe de chocolade in het boterhamzakje en hang dat 5 minuten in een schaaltje met heet water. Pak – als de chocolade gesmolten is – het zakje eruit en knip een klein puntje van het zakje. Spuit de chocoladeglazuur in dunne lijntjes over de taart. Serveer naar wens met toefjes slagroom of crème fraîche.
 
Opmerking
 
 

 

Bear