Kinderkaasfondue met ananas
Print Kinderkaasfondue met ananas
kaasfonduemetananas.jpg
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4
Herkomst: wereldkeuken
Categorie: fondue, feestelijk
Recept is van: AH.nl

Ingredienten

  • 1/2 eetlepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 1/2 dl ananassap (pak a 1 liter)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 zakjes geraspte jong belegen kaas (a 150 g)
  • 1 klein blikje ananasschijven op sap
  • 1/2 duopakje hamreepjes (a 200 g)
  • 1-2 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels slagroom
  • nootmuskaat
  • (versgemalen) witte peper
     
Bereiding
 
Bouillonpoeder in 1 1/2 dl kokend water oplossen. In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is. Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Ananas en hamreepjes door kaasfondue roeren. In kopje maïzena met slagroom tot glad papje roeren. Kaasfondue al roerend met maïzenapapje binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Lekker met in blokjes gesneden ciabatta of gekookte ravioli.
 

 

Bear