Knapperige spinazietaart met ei
Print Knapperige spinazietaart met ei
LEAD Technologies Inc. V1.01 LEAD Technologies Inc. V1.01
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4
Categorie: Feestelijk
Recept is van: sandstorms-kookboek.nl

Ingredienten

  • 1 pak fillo bladerdeeg (225 gram)
  • 6 eieren
  • 1 pak spinazie deelblokjes (450 gram)
  • 2 tomaten
  • 4 eetl. vloeibare margarine
  • 1 pakje verse roomkaas met kruiden (125 gram)
  • springvorm, doorsnede 24 cm, ingevet
Bereiding
 
Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien. Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden. Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken. Oven voorverwarmen op 200ºC. Tomaten in kleine blokjes snijden. Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen. Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen. Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen. Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper. Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen. Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen. Rest van spinaziemengsel in vorm leggen. Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien. Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.
Tip
 
U kunt ook de springvorm vervangen door kleine vormpjes zodat ieder zijn eigen taartje op zijn vord krijgt

 

Bear