Palmpaashaantjes
Print Palmpaashaantjes
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal: 8 haantjes
Categorie: Paasbroodjes

Ingredienten voor 8 haantjes

  • 1 pak broodmix voor witbrood (Koopmans)
  • een paar krenten of rozijnen
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 eetlepels bloem om mee te bestrooien

 

Bereiding
  1. Maak het deeg in een ruime kom volgens de aanwijzingen op de verpakking van het broodmix en laat het afgedekt met een doek op een warme plaats rijzen totdat het 2 keer zoveel is geworden.
  2. Kneed het even door elkaar en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken, bestrooi de stukken met bloem en maak er nu ronde bollen van. Leg de bollen op het werkvlak afgedekt met een doek.
  3. Druk de bolletjes stuk voor stuk plat en rol ze tot een puntbroodje. Maak van het deeg een V-vorm door je vinger in het midden van het broodje te houden en de uiteinden omhoog te buigen. Rol nu het broodje plat in de vorm van een haantje. Van een krent of rozijn maak je een oog en met een schaar kun je het deeg inknippen voor de hanenkam, snavel en staart.
  4. Leg de haantjes op de bakplaat en bestrijk deze met het losgeklopte ei. Even laten rusten. Dan kun je de haantjes afbakken in een voorverwarmde oven op 240°C in ca. 10 minuten tot ze gaar zijn en goudbruin.
  5. Kijk af en toe even of ze niet te hard gaan!
Opmerking
Bestrooi voor het bakken de helft van de haantjes met wat paneermeel.
 
Bron: Spar succesrecepten
 

 

Bear