Waldorfsalade
Print Waldorfsalade
Bereidingstijd: 1 uur
Personen: 4
Herkomst: Belgie
Categorie: salade
Recept is van: Ambiance

Ingredienten

  • 3 bio-appeltjes (kies voor een lichtzure soort)
  • 1 eetl citroensap
  • 4 selderij stengels van witte voetselderij
  • 4 à 5 eetlepels mayonaise
  • een handvol walnoten
  • een klein trosje druiven (optioneel)
  • 1 mooie kropsla
Bereiding
 
  1. Schil de selderijstengels met behulp van een dunschiller en snijd de selderij in blokjes.
  2. Boen de appeltjes schoon en snijd ze in blokjes, besprenkel de appelblokjes met het citroensap.
  3. Rooster de walnoten even in een warme oven of in een pan en laat ze afkoelen.
  4. Was de kropsla: haal voorzichtig de bladeren van de stronk en spoel ze in een ruime hoeveelheid koud water.
  5. Neem slabladeren voorzichtig uit het water en schud ze droog. Gebruik hiervoor liefst geen slacentrifuge, zo vermijd je dat de blaadjes kneuzen.
  6. Schik op elk bord enkele blaadjes kropsla om een ‘kuip’ te vormen.
  7. Meng de appeltjes, selderij en walnoten met de mayonaise en doe er eventueel wat peper van de molen en zeezout. Verdeel dit over de sla en dien op.
Opmerking
 
Heerlijk met warm stokbrood

 

Bear