Kabeljauwfilet met kaas en mager rookspek
Print Kabeljauwfilet met kaas en mager rookspek
kabeljauw spek.jpg
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4
Herkomst:  
Categorie:  
Recept is van:  

Ingredienten

  • ongeveer 750gram kabeljauwfilet
  • klein stukje boter (10 gram)
  • 100 gram mager rookspek in plakjes
  • 2 sjalotjes ( kleine ui, scherper en zoeter van smaak dan gewone ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder (mild)
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 bekertje zure room van 125 ml
  • 4 plakken jong belegen kaas
Bereiding
 
Oven voorverwarmen naar 175 graden. Bestrijk ovenschaal met boter en verdeel spek over bodem.
Leg de vis erop en dek af met kaas. Pel en snipper de sjalotten en roer ze met de tomatenpuree, paprikapoeder,
Dek het gerecht af met aluminiumfolie en laat de vis in 50 minuten (ongeveer)in de voorverwarmde oven gaar worden.
 
Opmerking
 

We kunnen je niets beloven, maar deze vis uit de oven, is heerlijk met salade en/of aardappeltjes. Kabeljauwfilet met kaas en rookspek, uit de oven!

Lekker met aardappelen en een (komkommer)salade.

 

Cooldeal 468x60
Bear