Allioli / Knoflookmayonaise
Print Allioli / Knoflookmayonaise
allioli.jpg   Allioli of ook wel knoflook mayonaise genoemd leent zich er erg goed voor om deze bij het stokbrood te serveren bij een menu. Ook is het erg lekker om het als dip neer te zetten bij groente snacks etc.

Ingredienten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • flinke snuf zout
  • 8 druppels citroensap
  • 300 milliliter zonnebloem olie
Bereiding

Alle ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn voor je gaat beginnen
Pers de knoflook uit boven  mengkom van de keukenmachine. Doe eueren, zout en citroensap erbij. Draai alles tot een glad papje. Voeg al draaiende de olie met hele kleine beetjes toe. De olie moet helemaal opgenomen zijn voordat je er weer nieuwe bij doet. Als er een mayonaiseachtige pasta ontstaat is de Allioli klaar.

 
Opmerking
 
Heerlijk om te serveren op stokbrood of als dip bij rauwkost, groente snacks etc

Let op: er gaat wel rauw ei in; daarin zit soms de salmonellabacterie,die kunnen je flink ziek maken. Maar in sommige winkels is er gepasturiseerd eigeel te koop.

Bear