Traditioneel Brabants recept van erwtensoep
Print Traditioneel Brabants recept van erwtensoep
 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 91
Bereidingstijd: 3 uur
Personen: 4
Herkomst: Brabant
Categorie: Winterkost
Recept is van: Brams culinaria

Ingredienten

  • 1 pak spliterwten
  • 1 flinke prei
  • 1/2 knolselderie
  • 1 bos verse selderie
  • 1/2 varkenshiel of 500g krabbetjes (alternatief: speklappen & schouderkarbonaden)
  • 1 rookworst
  • paar blaadjes laurier
Bereiding
 
  • Kook het vlees met de erwten – zout – peper – laurier, in bij de erwten aangegeven hoeveelheid water, tot het vlees van het bot valt; plm 2 uur
  • Vlees eruit halen, in kleine stukken later weer toevoegen
  • Snijd de knolselderij in blokjes, de prei in ringen, en de bladselderij fijn; in de soep ermee
  • Mocht soep te waterig overkomen: flinke kruimige geraspte aardappel toevoegen
  • Nog 1 uur zacht laten koken
  • Rookworst erbij
  • Eventueel op smaak brengen met  peper – zout (bescheiden met zout: worst geeft dit ook af) 
Opmerking
 
 Erbij serveren: roggenbrood met katenspek & mosterd.
 Invriezen kan prima.
 

 

Bear