Garnalencroquetten
Print Garnalencroquetten
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Aantal: 6 tot 8 stuks
Herkomst: Internationale keuken
Categorie: Snacks
Recept is van: Smulweb

Ingredienten

  • 200 gram garnalen
  • 1,5 dl melk
  • 20 gram boter of margarine
  • 20 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 1 eiwit
  • Peper, zout, nootmuskaat, gehakte peterselie, citroensap, paneermeel
  • Frituurvet en Frituurpan
Bereiding

Smelt de boter of margarine,voeg de bloem toe en breng ze roerend aan de kook. Voeg er met kleine scheutjes, onder voortdurend roeren,de melk door en blijf roeren tot de saus doorgekookt heeft en goed gaar is( 10 min.) Voeg hierbij de garnalen,de peper, het zout, de nootmuskaat, de citroensap, de fijngehakte peterselie en de eidooier.Laat het mengsel uitgespreid op een plaat of schotel koud en stijf worden.
Klop het eiwit met eetlepels water los, doe er een paar druppels slaolie bij( dit geeft een knappend korstje). Vorm van de koudgeworden massa langwerpige rolletjes door middel van 2 eetlepels. Rol ze door paneermeel, daarna aan alle kanten door het losgeklopte eiwit en daarna weer door de paneermeel. Maak het frituurvet zo heet dat er blauwe damp vanaf komt en laat hierin de croquetten bakken tot ze mooi bruin van kleur zijn.Zorg dat ze goed onder het vet liggen.Neem ze er met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.

 

Opmerking
Stapel ze pyramidevormig op en garneer ze met een takje krulpeterselie
eBook
Bear