Gefrituurde bloemkool
Print Gefrituurde bloemkool
gefrbloemkool.jpg
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4
Herkomst: Spanje
Categorie: Tapas, bijgerecht

Ingredienten

  • 125 gr bloem
  • 1 ei
  • zout
  • 300 ml melk
  • 1 grote bloemkool

Materialen

  • pan met dikke bodem om te frituren
  • kom

 

Bereiding
 

Meng de bloem met ei, zout en een beetje van de melk en roer het glad. Voeg de rest van de melk er beetje bij beetje bij. Verdeel 1 grote bloemkool in roosjes. Vul een pan met dikke bodem voor de helft met plantaardige olie.

Verhit tot 190 graden. Doop de roosjes in de bloem en schud het teveel eraf. Haal ze door het beslag. Frituur de roosjes, in gedeelten, 3-4 minuten tot ze gaar zijn en het beslag knapperig en goudbruin is. Bestrooi met zout.

Opmerking
 
Tip: Serveer het met een tomaten-paprikasalsa of Aïoli
 
eBook
Bear