Sushi met wortel en komkommer
Print Sushi met wortel en komkommer
sushimetwortel.jpg
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6
Herkomst: japans
Categorie: hapjes
Recept is van: c1000.nl

Ingredienten

  • 200 g Bluedragon Rijst Sushi
  • 2 el C1000 Witte wijnazijn
  • 2 el Van Gilse Kristalsuiker
  • 3 x C1000 Worteltjes klein, zak à 250 g
  • 25 stuk(s) C1000 Komkommer
  • 6 vel(len) Bluedragon Zeewier Geroosterd Sushi Nori
  • Bluedragon Pasta WasabiKikkoman Sojasaus
  • 1 tl zout
Bereiding
 
Kook de rijst in 4 dl water in ca. 20 min. gaar. Schep er de azijn, de suiker en het zout door.Snijd de worteltjes in de lengte in dunne reepjes. Schil en halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes er met een lepel uit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjesKook de wortelreepjes 4 min. in water met zout en spoel ze onder koud water.Leg 1 vel nori op een sushimatje of op een schone theedoek. Verdeel 1/6 deel van de rijst in een brede rand over de nori maar laat 5 cm vrij. Bestrijk de rijst met een beetje wasabi naar smaak. Verdeel er reepjes komkommer en wortel over. Rol met behulp van een sushimatje of de theedoek stevig op en laat de rol 10 minuten liggen zodat het vocht van de vulling in de nori trekt.Maak op dezelfde manier nog 5 rollen. Snijd de rollen met een scherp mes in stukken van ca. 3 cm. Serveer met de sojasaus.
Opmerking
 
U kunt natuurlijk ook de komkommer en worteltjes vervangen door surimi-sticks, rivierkreeftjes etc.

 

Bear