Wentelteefjes
Print Wentelteefjes
wentelt.jpg
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1
Herkomst: Nederland
Categorie: brood,kinderen

Ingredienten

  • 2 (oude) boterhammen (wit,bruin of volkoren)
  • 1 ei
  • 1/2 kopje melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 2 klontjes boter
  • kaneel
  • (bruine)suiker of jam
Bereiding
 
Snijd de korsten van de boterhammen. Neem een diep bord en breek hierin het ei. Doe er melk en vanillesuiker bij en klop het met een vork goed door elkaar. Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Roer dat ook door het mengsel. Leg er een boterham in tot die helemaal doorweekt is. Laat een klontje boter heet worden in een koekenpan op half hoog vuur. Til met een spatel (anders valt hij uit elkaar) de doorweekte boterham op en leg hem in de pan. Bak de boterham tot de onderkant bruin is en draai hem om en bak de andere kant bruin. Doe met de tweede boterham het zelfde. Leg ze op een bordje en snijd ze schuin door het midden en bestrooi ze met kaneel. Je kunt de wentelteefjes ook zo eten, of ze iets zoeter maken met (bruine) suiker of jam.
Bear