Varkenshaas gevuld met brie en honing
Print Varkenshaas gevuld met brie en honing
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Personen: 4 personen
Herkomst: Nederland
Categorie: Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 500 gram varkenshaas
  • 150 gram ontbijt/katenspek
  • 100 gram brie (elke andere kaas is ook mogelijk)
  • honing
  • zout en peper
  • keukentouw 
Bereiding
 
  1. Oven voorverwarmen op 150 graden.
  2. Varkenshaas voorzichtig insnijden maar niet helemaal door!
  3. Brie in plakjes snijden
  4. Vul de varkenshaas met brie en lekker wat honing.
  5. Voeg zout en peper toe.
  6. Vouw de varkenshaas dicht en omwikkel met spek.
  7. Omsluit de varkenshaas met keukentouw. Omdat hier moeilijk aan te komen is gebruik ik zelf normaal touw wat ik even 10 minuten laat weken in water om verbranden te voorkomen.
  8. Braad de varkenshaas om en om ongeveer 8 minuten.
  9. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak ze nog 20 minuten in de oven.
  10. De varkenshaas dient nog een beetje rose te zijn van binnen.
  11. Voor het opdienen het keukentouw verwijderen.
     
Opmerking
De brie kun je vervangen door elke andere kaas.
Ook de honing kun je vervangen door bijvoorbeeld jam, mits het maar zoet is.
 
Bron: Smulweb

 

10. 5-year anniversary Image Banner 160 x 600
Bear