Zalmfilet met gorgonzola
Print Zalmfilet met gorgonzola
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen:  4
Herkomst: Nederland
Categorie: Hoofdgerecht
Recept is van: visrecepten.nl

Ingredienten

  • 4 zalmfilets (à 150 gram)
  • 25 gram boter
  • 100 gram gorgonzola (of roombrie)
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
  • 1 dl droge witte wijn
  • zout en peper

 

Bereiding
  • Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalm aan de roze kant in ca. 2 minuten lichtbruin.
  • Snijd intussen de gorgonzola in vier plakken.
  • Keer de zalmfilets en leg de gorgonzola erop.
  • Strooi de peterselie erover en schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.
  • Smoor de zalm zonder deksel in 5-6 minuten zachtjes gaar en laat de wijn verdampen

Opmerking

 Lekker met roergebakken spitskool en gebakken krieltjes.

Wijntip: Een volle, rijke Riesling d’Alsace past bij de fijne, romige smaak van dit verrukkelijke zalmgerecht

 

 

Cooldeal 468x60
Bear