Burgers’ Zoo
Print Burgers’ Zoo
Burgers’ Zoo is een modern dierenpark, waar u zelf op ontdekkingsreis gaat door natuurgebieden uit de hele wereld. In een bosrijke omgeving ten noorden van Arnhem genieten bezoekers van dieren en planten in verblijven die zo natuurlijk mogelijk zijn vormgegeven.

De totale oppervlakte van 45 hectare is overzichtelijk ingedeeld in thematische leefgebieden. Op uw tocht maakt u op indrukwekkende wijze kennis met het tropisch regenwoud, de rotswoestijn, het tropisch koraalrif, de Oost-Afrikaanse savanne en het tropisch vloedbos.

Burgers’ Bush
In het overdekte tropische regenwoud Burgers’ Bush ontdekt u duizenden prachtige planten, maar ook zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en vissen. Goede speurders vinden niet alleen grotere diersoorten als aardvarkens, zeekoeien, capybara’s en kaaimannen, maar ook kleurrijke vogels als waaierduiven, ibissen en fluiteenden. Misschien heeft u geluk en kruist een leguaan plotseling uw pad of ziet u hoe een vleerhond zich tegoed doet aan een rijpe banaan. De behaaglijke warmte en de hoge luchtvochtigheid maken dat u zich werkelijk in de tropen waant!

Burgers’ Desert
Burgers’ Desert laat u kennismaken met de rotswoestijn van Arizona en het noorden van Mexico. In dit merkwaardige landschap vol canyons, droge rivierbeddingen, puinhellingen en grotten ervaart u een grote variatie en rijkdom aan dieren en planten. Pekari’s wroeten in de bodem op zoek naar sappige wortels, terwijl de kalkoengieren statig het luchtruim verkennen. In een canyon loeren de rode lynxen op argeloze prooidieren en in de diverse grotverblijven ontdekt u vogelspinnen, schorpioenen, slangen en zelfs giftige hagedissen. Naast verschillende soorten cactussen waaronder de metershoge saguaro’s, treft u diverse struiken en bomen aan die zich met stekels bewapenen tegen al te nieuwsgierige planteneters.

Burgers’ Ocean
Vanaf het tropische strand voeren we u via de lagune mee naar de diepten van de tropische koraalzee. U maakt een droge duik langs kleurrijke koraalvissen, wonderlijke murenen en ontzagwekkende haaien. Naast kunstmatig vormgegeven koralen vindt u in Burgers’ Ocean ook een groot levend koraalrif. Dankzij de succesvolle koralenkweek achter de schermen, wordt het grote koraalrif steeds indrukwekkender qua kleurenpracht en soortenrijkdom. Duizenden kleinere diersoorten als anemonen, kreeften, slakken, garnalen en zeesterren verzorgen een belangrijke rol in het systeem. U besluit uw duikavontuur onder de steigers van de haven, waar sierlijke roggen over u heen zwemmen.

Burgers’ Safari
Vanaf een reusachtige rotsformatie heeft u een prachtig uitzicht over de Oost-Afrikaanse savanne, waar giraffen, zebra’s, neushoorns en antilopen hun leefgebied met elkaar delen.
De rotsformatie met de kenmerkende ronde vormen staat in Afrika bekend als een ‘kopje’. Via een verhoogde houten wandelbrug maakt u niet alleen kennis met de grote planteneters, maar ook met roofdieren als leeuwen en jachtluipaarden. Grote waterpartijen vormen ideale drinkplaatsen voor de dieren en dienen in de zomer vaak ook als een welkome vorm van verkoeling. Zowel vanaf het uitgestrekte terras op de rotsformatie als vanaf de wandelbrug kunt u het natuurlijke gedrag van de dieren prachtig gadeslaan.

safarivlakte nieuw'.jpg

Burgers’ Mangrove
Langs de tropische kusten komen bijzondere vloedbossen voor die door de getijden met enige regelmaat van zout water worden voorzien. Rivieren die in zee uitmonden, zorgen daarnaast voor de aanvoer van zoet water, waardoor brak water ontstaat. We noemen deze tropische vloedbossen mangroven. Maar weinig plantensoorten kunnen in deze omstandigheden overleven. Veel vissen, reptielen en amfibieën worden in de mangroven geboren en trekken op hun beurt weer vogels en zoogdieren aan. In Burgers’ Mangrove ontdekt u niet alleen diverse schildpadden, vogels, en reptielen, maar ook de grootste mangroveplantencollectie van Europa.

Burgers’ Rimba
In 2008 is Burgers’ Rimba geopend, waar bezoekers oog in oog komen te staan met diersoorten uit het tropisch regenwoud van Maleisië. Hier leven grote diersoorten die om diverse redenen niet in Burgers’ Bush zouden kunnen worden uitgezet. Tijgers, beren, apen, herten, runderen, slangen en varanen zorgen voor indrukwekkende ontmoetingen.
In tegenstelling tot Burgers’ Bush is Burgers’ Rimba niet overdekt, maar bij mindere weersomstandigheden kunt u de diersoorten op diverse plaatsen droog en comfortabel bekijken. De beplanting groeit elk jaar verder uit tot een weelderige tropische vegetatie.

Burgers’ Dierenpark
In Burgers’ Dierenpark leidt uw wandeling langs grotere zoogdieren als olifanten, wrattenzwijnen, bongo’s, dwergnijlpaarden, tapirs en panters. De kleinere bewoners zijn zeker ook de moeite waard: veel bezoekers blijven graag even staan kijken naar de stokstaartjes of de blauwe en rode duikers. Even verderop leven gorilla’s en chimpansees op bosrijke eilanden naast elkaar. Een omvangrijke vogelcollectie voert u langs grote volières met roofvogels en watervogels. De kleurrijke zangvogels en behendige papegaaiensoorten kunnen uw aandacht bovendien lang vasthouden.

Speeltuin en restaurants
Een grote speeltuin met speciale delen voor grotere en kleinere kinderen grenst aan het uitgestrekte buitenterras van het Park Restaurant. Hierdoor kunnen ouders even lekker de benen strekken onder het genot van een kopje koffie met gebak, terwijl ze vanaf hun zitplaats de spelende kinderen goed in de gaten kunnen houden. Naast het Park Restaurant kent Burgers’ Zoo nog vier andere restaurants en diverse horeca-uitgiftepunten. Waar het Park Restaurant een bekende Nederlandse keuken aanbiedt, kunt u voor wat exotischere gerechten terecht in het Bush Restaurant, het Desert Restaurant of het Safari Restaurant. In de Pinguïn Corner sluit u de dag af met een kleine traktatie of een verfrissend drankje.

Parkeergelegenheid en openbaar vervoer
Burgers’ Zoo beschikt over een ruim parkeerterrein direct naast de Hoofdingang. Vanaf het treinstation Arnhem CS rijden diverse buslijnen tot vlak voor de poort van het Arnhemse dierenpark. Burgers’ Zoo is alle dagen van het jaar geopend, dus ook alle feestdagen

www.burgerszoo.eu

Bear