Olympic Experience Amsterdam
Print Olympic Experience Amsterdam
olympische.jpg De Olympic Experience is het interactieve en multimediale publiekscentrum van het Olympisch Stadion. Op een unieke manier staat sport hier in de schijnwerpers. Met behulp van filmbeelden uit het archief van NOS Studio Sport en foto’s van het ANP maakt de bezoeker een ontdekkingsreis door verleden, heden en toekomst van de Nederlandse sport. De oudste sportfilm is uit 1924, de nieuwste uit 2005.

Tien sporten staan centraal: schaatsen, ruitersport, atletiek, voetbal, judo, roeien, wielrennen, hockey, tennis en zwemmen. Meer dan honderd Nederlandse sporters zijn op multimedia-zuilen terug te vinden met bekende en onbekende filmbeelden, foto’s en biografieën. Van nog eens honderd andere Nederlandse sporters is een korte biografie te vinden. Daarnaast is er veel aandacht voor onder meer de rol van voeding, doping, wetenschap, techniek, technologie en Olympisme.

Kers op de taart is de Schatkamer met alle olympische toortsen vanaf 1936 en alle olympische deelnemersmedailles vanaf 1896 – een unieke verzameling. Ook ligt hier de bronzen medaille, die het Nederlands Voetbalelftal in 1912 won op de Olympische Spelen.

De bezoeker wordt ook zelf uitgedaagd in beweging te komen. Versla baanwielrenner Theo Bos of schaatser Gerard van Velde of sprint weg uit de professionele startblokken in de Olympic Experience.

De Olympic Experience is een ontdekkingsreis door de sport. Zes dagen per week geopend, en naar wens te combineren met een sportschooldag of bedrijfsuitje.

Publieksinformatie:

Adres: Olympisch Stadion 2 (Marathon Poort), 1076 DE Amsterdam
Informatie en reserveringsnummer: 020 – 671 11 15
Website: www.olympischstadion.nl
E-mail: olympicexperience@olympischstadion.nl
Openingsdagen: dinsdag t/m zondag
Openingstijden: 11:00 uur tot 17:00 uur
Op aanvraag is exclusief gebruik van de Olympic Experience buiten reguliere openingstijden mogelijk.
Parkeergarage: 850 plaatsen – onder het Olympisch Stadion
Bereikbaarheid: Zie routebeschrijving
Bij grote evenementen is de Olympic Experience geheel of gedeeltelijk gesloten.

Tarieven:

Kinderen tot 4 jaar: gratis toegang
Kinderen 4-12 jaar: €4,00
Volwassenen 12-64 jaar: €5,00
Stadspas/XXXSpas/65+ pas: €3,50
Onderwijs: € 3,50 per leerling vanaf 20 personen (1 begeleider gratis)
Overige groeps-, bedrijfs- & verjaardagsarrangementen op aanvraag
 

Bear