Diamant Museum Amsterdam
Print Diamant Museum Amsterdam
Bezoek het Diamant Museum Amsterdam en word een Diamant Expert !
Amsterdam kent een rijke geschiedenis als diamantstad , Amsterdam en diamanten horen als het ware sinds de zestiende eeuw bij elkaar.Een bloeiende industrie die in 1586 tot stand kwam en in 1986 haar vierhonderdjarig bestaan mocht vieren.
 

Vier eeuwen vakmanschap hebben er voor gezorgd, dat tot op de dag van vandaag de faam van Amsterdam als centrum van de diamant- handel en diamantindustrie wereldwijd is. Veel beroemde diamanten zijn in Amsterdam geslepen zoals: de Cullinan, de grootste diamant ooit gevonden, en de Koh-I-Noor (Berg van Licht).Elk jaar ontvangt Amsterdam ongeveer een miljoen bezoekers die speciaal geinteresseerd zijn in het fascinerende vakmanschap dat nog iedere dag in de slijperijen te bewonderen valt.

Met een dergelijke historische achtergrond is Amsterdam de uitgelezen stad voor het Diamant Museum. Het museum is gevestigd aan de Paulus Potterstraat 8 te Amsterdam in een van de statige villa’s gelegen aan het Museumplein tussen het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Het museum ligt naast Coster Diamonds, een van de oudste nog in bedrijf zijnde diamantslijperijen van Amsterdam. Het museum is een visueel informatie centrum dat alle aspecten van diamant wil tentoonstellen met de nadruk op de diamantindustrie van Amsterdam. Het museum neemt u mee op een reis, die 3 miljard jaar geleden begon, 200 kilometer onder het aardoppervlak en die eindigt in de ring aan uw vinger. De vaste opstelling Brilliant Beauties onthult in negen thema’s alle facetten van de diamantgeschiedenis. Aanschouw de juwelen van het Huis van Oranje. Bekijk de kleinste briljant geslepen diamant ter wereld, leer het verschil tussen echte diamanten en imitaties.
Naast de vaste opstelling is er een tijdelijke tentoonstelling gewijd aan de kroon, symbool van koninklijke macht en wereldlijke luister.
U ziet voorbeelden van over de hele wereld en van alle tijden. Vanaf februari 2009 is een replica van het beroemde schilderij van Van Gogh, de “Starry Night”, gezet met 500 briljant geslepen diamanten te bewonderen.

 
Diamant Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam
T +31(0) 20 3055300
F +31(0) 20 3055301
www.diamantmuseumamsterdam.nl
info@diamantmuseumamsterdam.nl
 
Bear