Museon
Print Museon
  Museon, ontdekken door te doen!
Het Museon is een leuk museum. Het is een plek waar je leert door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen. Er gebeurt een heleboel, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Het museum is nooit hetzelfde want wij hebben telkens wisselende tentoonstellingen. En we weten het zeker, je gaat bij ons met plezier op ontdekkingsreis!
 

Jouw wereld, mijn wereld
De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en zijn wereld, de aarde. In de grote tentoonstelling Jouw wereld, mijn wereld gaat het over hoe de aarde ontstond, wanneer de dino’s leefden, hoe de eerste mens eruit zag, waar energie vandaan komt, hoe verre volken leven en waarom mensen altijd zo graag vechten.

Zelf aan de slag
Er zijn ook kleinere tentoonstellingen over bijvoorbeeld de Romeinen, rechtspraak, fossielen, de Tweede Wereldoorlog, water, leefruimte voor mens en dier of het leven van de Indianen. Het Museon kiest altijd voor onderwerpen die interessant zijn en waar je ook mee aan de slag kunt gaan.

Veel te doen!
Wij vinden het belangrijk om activiteiten voor kinderen te organiseren maar bijvoorbeeld ouders en opa’s en oma’s komen ook veel te weten in het museum! We laten je graag zien hoe op het eerste gezicht heel verschillende dingen toch met elkaar te maken hebben.

Algemene informatie
Het Museon is van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00. In de schoolvakanties zijn we ook op maandag open. Het Museon is op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag gesloten.

Een kaartje kost:

Volwassenen € 10,00
Senioren (65+) € 9,00
CJP-pas € 6,00
Kinderen 0 t/m 3 jaar Gratis
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,50
Jongeren 12 t/m 18 jaar € 7,00
Gezinskaart (2 volw. + 2 kinderen t/m 11 jaar) € 30,00
Groep (min. 20 personen) korting per persoon € 0,50
Ooievaarspas volwassenen: € 4,95
Ooievaarspas kinderen: € 2,75
Museumkaart Gratis
Haagse Studentenpas: 50% korting

Museon is bereikbaar met bus 24 of tram 10 en 17. Er is voldoende (gratis) parkeerruimte in de buurt.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
info@museon.nl
www.museon.nl
 

 

Bear