Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten
Print Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten
Eén museum, dubbele belevenis!

Het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten biedt zowel de liefhebbers van klokken en bellen als natuurliefhebbers een uniek dagje uit! Het museum exposeert de grootste collectie klokken en bellen ter wereld. Deze klokken en bellen komen uit alle werelddelen en gaan tot zo’n 3.500 jaar terug.

Ook maakt u kennis met torenuurwerken en een replica van het Al Jazari wateruurwerk. Fascinerend is het zeven meter hoge Astronomische Kunstuurwerk waarin ieder half uur de ommegang van Maria en de Drie Koningen te zien is. In een replica van een 19e eeuwse klokkengieterij ziet u alles over het gieten van een klok. Kinderen en volwassenen mogen ook zelf klokken luiden, een bellenrad bedienen of een beiaard bespelen.

Naast de collectie van klokken en bellen toont het museum alles wat leefde en leeft in het nabij gelegen natuurreservaat De Groote Peel. De afdeling paleontologie herbergt o.a. een compleet mammoetskelet, twee walvisskeletten uit het Mioceen en vele fossiele vondsten. Verder is er een afdeling amfibieën, reptielen en vissen en een insectarium. In de vogelafdeling ziet en hoort u veel vogels die in de Peel voorkwamen, en nog steeds voorkomen. Op de afdeling zoogdieren kunt u oog in oog staan met een vossenkolonie in een fraaie vloervitrine. Er worden diverse films vertoond over het dierenleven in de Peel.

In de schitterende thematuin komt u ogen te kort om de honderden plantensoorten, de boeiende insectenmuur en vleermuizengrot, paddenpoel en Kruidenschob te bewonderen.
In het seizoen worden in de Kruidenschob artikelen zoals honing en kruiden verkocht. In het museumcafé kun je uitrusten en een hapje of een drankje nuttigen. Voor de kinderen is er een speurtocht mogelijk.

Kijk op www.museumasten.nl voor meer informatie en een korte film over het museum.

We zien u graag in het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten.

Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten
Ostaderstraat 23
5721 WC Asten
T 0493-691865
F 0493-697079
www.museumasten.nl
info@museumasten.nl
 

 

Bear