Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Print Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
veluwsche stoomtrein Met stoom naar het stoomdepot

Met dit arrangement beleeft jong en minder jong het stoomdepot. Tijdens uw stoomreis vanaf Apeldoorn krijgt u tijdens een tussenstop op het station Beekbergen alle gelegenheid om ons stoomdepot te bezoeken. De VSM’ers zullen u graag te woord staan.

De stoomlocomotief wordt in Beekbergen afgekoppeld en in het historische depot voorzien van kolen en water. Bezoek onze werkplaats waar wij het onderhoud uitvoeren aan de stoom- en diesellocomotieven. En klim even ‘op de bok’ bij de stoker en de machinist. Ervaar de warmte van het kolenvuur en bekijk hoe een stoomlocomotief er van binnen uitziet. Op het terrein ziet u een 23 meter lange draaischijf voor het draaien
van de stoomlocomotieven. De armseinen laten u zien hoe de beveiliging van het treinverkeer uit de tijd van de stoomtrein werkte. Bekijk ook ons oude stationskantoor en geniet van een lekker bakje koffie of een andere versnapering in de restauratie van onze trein of op het zomerterras op het perron. Na uw ontdekkingstocht in het stoomdepot, zet de stoomtrein zijn reis voort naar het eindstation: Eerbeek. Daar aangekomen rangeert de locomotief naar de andere kant van de trein. Vervolgens rijdt u weer terug naar Apeldoorn door het gevarieerde landschap van bossen, weilanden, en dorpen.

Meer informatie:
Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Dorpstraat 140
7361 AZ Beekbergen
(055) 506 1989
info@stoomtrein.org
www.stoomtrein.org

Bear