Zaans Museum & Verkade Paviljoen
Print Zaans Museum & Verkade Paviljoen
Met inspirerende presentaties en speciale tentoonstellingen maken de bezoekers van het Zaans Museum kennis met de rijkdom van het Zaans cultureel- en industrieel erfgoed.

Wanneer u het Zaans Museum op de Zaanse Schans binnenstapt, proeft u direct de sfeer van een rijk verleden in de streekdracht, het Zaans beschilderd meubilair en de gebruiksvoorwerpen uit Zaanse woonhuizen en bedrijven uit het rijke culturele- en industriële verleden.
De vaste presentatie van het Zaans Museum werd door de opening van het Verkade Paviljoen verrijkt met de prachtige Verkade bedrijfscollectie.
In het Verkade Paviljoen waant u zich in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien en de geschiedenis tot leven komt. Daar waar de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen.
De tentoonstelling vertelt het verhaal van 100 jaar Verkade en toont de mooiste en meest complete bedrijfscollectie van Nederland. Geniet van de prachtige fotocollectie, reclame materiaal en verpakkingen. In onze ‘Schatkamer’ laten wij het succes van de Verkade-albums zien. Hier kunt u ook de originele aquarellen van de albumplaatjes bewonderen.
Test met de serious games, die onlangs zijn genomineerd voor de ‘Gouden Reigers’award, of u de vingervlugheid van een Verkademeisje hebt, of schuilt er misschien een echte koekenbakker in je?
Het Zaans Museum & Verkade Paviljoen is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
(25 december en 1 januari gesloten)
Neemt u ook eens een kijkje in de activiteiten folder
Bear