De Slingertocht
Print De Slingertocht
slingertocht1.jpg

De Slingertocht vaart, van de steiger bij Carré aan de Amstel t/o 105.
Na een tocht van 2 uur komt u weer terug bij de steiger.

Als kleuter zong hij vanaf de tafel ‘Ik heb een ouwe tante, die woont in Honolulu’ en wist daar de hele familie mee te vermaken. We hebben het over Harry Slinger (1949), die op Bloemgracht 121-drie hoog vanuit de keuken op de Westertoren leerde klokkijken. Zingen en optreden zat hem al jong in het bloed. Op de lagere school was hij met zijn neef Bertje het duo Johnny Jordaan en Willy Alberti.

Hij wilde wel aan het toneel, maar zijn ouders vonden het beter eerst een vak te leren. Op zijn dertiende mocht hij van school om bij een Joodse kennis van zijn vader aan het werk te gaan. Hij werd stoepier en verkoper in stoffenwinkel Barotex aan de Oude Hoogstraat, bij de Wallen. De humor, de verhalen, de geschiedenis van de stad, Slinger maakte het zich al snel eigen. Via de textiel en Albert Heijn ging hij als jongerenwerker aan de slag in het Jan Ligtharthuis op de Lindengracht.

Omdat ambities najagen Slingers motto is deed hij op 26-jarige leeftijd naast het buurthuis auditie bij de Kleinkunstacademie. ‘Je bent helaas te oud’ klonk het uit monde van Wim Ibo, directeur en cabaretkenner. ‘U hoort nog van mij’, beloofde Slinger hem. Tien jaar later zat diezelfde Ibo te genieten bij de voorstelling Petje af, een ode aan Wim Sonneveld.

Als amateur bracht het nog onbekende Drukwerk in 1979 het actielied Ik verveel me zo in Amsterdam-Noord uit. De band van de zanger met het rode petje scoorde daarna meerdere hits, waaronder Je loog tegen mij, Marianneke en Hé Amsterdam. Na de periode Drukwerk ontwikkelde hij zich verder als acteur in toneelstukken en musicals.

Vaar je met hem zijn SlingerTocht door Amsterdam dan praat deze amuseur vol humor bekende en minder bekende Amsterdamse liedjes aan elkaar.
Met een lach en een traan wisselt hij die af met leuke en ook persoonlijke verhalen. Het Amsterdamse sentiment kàn deze Mokumer nu eenmaal niet onder stoelen of banken steken. Vanaf het water leert u Amsterdam van een heel andere kant kennen en glijdt de tijd voorbij.

 

Voor data-informaties en reservering:

tel: 020 670 60 67 Fax: 020 673 95 72
Email:info@smidtje.nl

slingertocht2.jpg

Ook voor familie- en bedrijfstochten.

 

Bear