Geldersch Landschap & Kasteelen
Print Geldersch Landschap & Kasteelen
Waardevol bezit

Talrijke landgoederen en grote natuurgebieden verbinden ons met een interessant en leerzaam verleden; van prehistorie tot in de 20ste-eeuw. Denk aan landgoederen met kastelen, historische huizen, ruïnes, karakteristieke boerderijen, kleinschalige landbouwgronden, houtwallen, lanen, bossen en heidevelden. Totaal zijn al zo’n 11.000 hectare historische grond en ruim dertig kastelen verworven. Samen meer dan 135 van de mooiste plekjes van Gelderland.

Openstelling

Bijna al onze natuurgebieden zijn toegankelijk voor publiek en zeven kastelen en landhuizen zijn opengesteld. Met moderne technieken wordt de bezoeker geïnformeerd over de cultuurhistorische en ecologische wetenswaardigheden van onze monumenten en gebieden. Veel mensen gingen er al kijken. Wij nodigen ook u van harte uit!

Bekijk ook eens onze mogelijkheden voor
– feest of partij op een kasteel of landhuis
– een uitstapje met kinderen
– educatie of schoolreisje met de klas

Leerstoel

Onze natuurbeheerders, biologen, bosbouwingenieurs, kunst- en cultuurhistorici bepalen de kwaliteit van Geldersch Landschap &  Kasteelen. Sinds 2005 beschikt de organisatie over een eigen leerstoel Erfgoed van monument, tuin en landschap aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waarmee een adviserende stem in de vakwereld is versterkt.

 

Wandelen

Geldersch Landschap & Kasteelen heeft ruim 90% van haar gebieden opengesteld voor publiek. In een groot deel van de terreinen zijn gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Van een twintigtal terreinen bieden wij u een wandelfolder aan. Naast wandelen kunt u ook vogels en wild kijken, planten bestuderen, picknicken, de hond uitlaten, paardrijden, schaatsen en fietsen. Ontdek mooi Gelderland!

Bos wandeling
 Fiets tocht Fietsen

Gelderland is fiets provincie bij uitstek. Goede fietspaden en het knooppuntensysteem maken het comfortabel. Door veel natuurterreinen van Geldersch Landschap loopt een verhard of onverhard fietspad. Ook bieden wij routes aan met interessante achtergrondinformatie. U vindt de fietsfolders bij het natuurterrein waar de route (ook) langs komt.

Bron : Geldersch Landschap & Kasteelen

Kijk voor meer informatie op www.glk.nl.

Bear