Bacardi Mojito
Print Bacardi Mojito
mojito_large2.jpg
Een unieke combinatie van Bacardi rum (Superior en Reserva) en verse munt. Dat is de Mojito, de authentieke Cubaanse cocktail. De Mojito ontstond in de tweede helft van de negentiende eeuw maar wordt nog steeds veel gedronken. In het uitgaansleven wordt de Mojito steeds populairder om zijn frisse smaak. En je kunt nu ook thuis perfecte Mojitos maken! Verras je vrienden met je cocktailkunsten en geef een Bacardi Mojito party, of ga naar de betere Horeca.
 

Ingredienten

  • Een halve verse limoen
  • 12 verse muntblaadjes
  • 10 ml. suikersiroop
  • 2 theelepels rietsuiker,
  • koolzuurhoudend mineraalwater
  • (crushed) ice
  •  Bacardi Superior Rum
Bereiding
 

Voor het maken van een Bacardi Mojito met Superior heb je het volgende nodig:

Een halve verse limoen, 12 verse muntblaadjes, 10 ml. suikersiroop, 2 theelepels rietsuiker, koolzuurhoudend mineraalwater, (crushed) ice en niet te vergeten Bacardi Superior Rum.

Begin met de limoen: snij deze in de lengte door de helft en vervolgens in partjes. Knijp de partjes van een halve limoen uit boven het Mojito-glas en gooi de uitgeknepen delen er gewoon in. Voeg nu ook 10 muntblaadjes, 10 ml. suikersiroop en twee theelepels rietsuiker toe.

Om de muntsmaak goed vrij te laten komen, moeten de blaadjes gekneusd worden met een muddler. Stamp dus de inhoud van het glas in een draaiende beweging ongeveer 10 seconden zachtjes aan. Vul vervolgens het glas voor zo’n driekwart met (crushed) ice.

Nu is het tijd voor een van de belangrijkste ingrediënten: de Bacardi Superior! Meet 50 ml Bacardi Superior af en voeg dit toe aan het glas. Door nu het geheel voorzichtig te roeren krijg je een perfecte smaak. Als laatste vul je het glas af met koolzuurhoudend mineraalwater.

Omdat je Mojito er ook perfect uit moet zien, garneer je het glas met een paar blaadjes munt. Bovendien ruik je zo bij elke slok verse munt. Als je alles goed gedaan hebt, kun je nu genieten van je Mojito.

Opmerking
 
Gebruik in plaats van Bacardi Superior voor een pittige Mojito Bacardi Reserva of voor een frisse Mojito Bacardi Razz (voeg voor een Razz Mojito een aantal  verse frambozen toe.)
 
Maak je eigen suikerwater:
Ingrediënten: 1 kilo suiker en 1 liter water. Laat de siroop afkoelen en zet het in de koelkast.
Giet het in een lege fles water en je hebt altij deen liter suikersiroop bij de hand.
Bear