Zomerbloemen pluktuin en Creatieve Workshops
Print Zomerbloemen pluktuin en Creatieve Workshops
pluktuin_bloemen.jpg

Kerst workshops

Hieronder vindt u de workshops die gegeven worden komende december.
De workshops vinden plaats in het geheel in kerstsfeer ingerichte atelier op de pluktuin.

Ook dit jaar zijn we er in geslaagd om een heel divers programma samen te stellen met voor ieder wat wils. Het zijn stuk voor stuk arrangementen geworden die leuk en uitdagend zijn om te maken!!
Alle workshops zijn incl. koffie of thee met iets lekkers erbij en natuurlijk zijn alle materialen in voldoende mate aanwezig waardoor uw creatie er prachtig en overvloedig komt uit te zien!
Er is geen aparte datum gereserveerd voor een bepaalde workshop. U kunt bij aanmelding dus zelf aangeven op welke avond/middag u een van onderstaande workshops wilt volgen. Geef wel duidelijk aan om welk arrangement het gaat zodat ik het een en ander kan voorbereiden!
 
Tafelarrangement
De ondergrond van dit arrangement is een mooie schaal met een doorsnede van 30 cm. In het arrangement worden oa een amaryllus en hyacinten op bol verwerkt tezamen met divers kerstgroen en kerstmaterialen. Het middelpunt van dit arrangement zijn 2 boompjes die u zelf maakt van door u uitgezocht kerstgroen. Conclusie: een prachtig arrangement voor op de kamertafel waarvan u na de kerst ook nog lang van zult genieten!!
  Hoge bruine vaas
Rondom een hoge metalen vaas maakt u van bruine peulen een krans waarin weer diverse kerstmaterialen geplakt worden. In de krans staat een glazen vaas waarin een kaarsje kan branden. Dit arrangement is in diverse kleuren te maken.

 

Kerstboom alternatief
Héél leuk om te maken deze alternatieve kerstboom. De boom is ongeveer 1.50 m hoog. Aan de boom komen aan lange wollen touwen mooie kerstboom decoraties zoals ballen, sterren, kerstlekkernijen etc, etc te hangen. De boom staat op een stevig rond voetstuk waardoor hij, ondanks zijn hoogte, niet kan omvallen.
 
  Deur kerstster met lichtjes
Als u eens echt iets anders dan een kerstkrans aan de muur of aan de deur wilt hebben hangen… kies dan voor deze workshop! De kerstster wordt gemaakt op stervormig ijzeren frame waar al een ring voor bevestiging aan de muur aan gelast is. In de ster komen in ieder geval 35 lichtjes en wordt voornamelijk gemaakt van diverse droogmaterialen waardoor u de ster de eerstvolgende jaren telkens weer te voorschijn kan halen. De ster kunt u natuurlijk net als alle andere workshops maken in de kleur die u mooi vind.
Sierpin
Weer eens wat anders dan de traditionele krans aan de deur…! De ijzeren staaf begint met een oog (dus makkelijk op te hangen) en eindigt chique met een Franse lelie. Tussendoor wordt de staaf omgebonden met diverse groen soortjes en natuurlijk opgesierd met diverse kerstsfeer materialen. Resulterend in een eye catcher eerste klas!!

 

 
  Deur kerstkrans met windlicht
Als u eens echt iets bijzonders aan de muur of aan de deur wilt hebben hangen… kies dan voor deze workshop! De kerst krans wordt gemaakt op een rond frame van ijzer wat al bevestigt zit aan een lange ijzeren staaf welke eindigt met een Franse lelie. Voor de krans wordt een windlicht geplaatst. De krans kunt u natuurlijk net als alle andere workshops maken in de kleur die u mooi vindt.

 

Windlicht
Ook tijdens deze workshop is het basisframe gemaakt van metaal welke we gaan bekleden met plaggenmos en een krans van kerstgroen. Inclusief is het glazen windlichtje met kaars! Dit arrangement is echt een sfeermaker in de huiskamer!!

 

 

Deurkrans Ø 30 cm of guirlande
Natuurlijk kunt u ook de traditionele deurkrans of guirlande bij mij maken. Uiteraard gebruiken we voor deze workshop veel verschillende groensoorten en diverse bijmaterialen.

Data:
zaterdagochtend 12 december van 9.30 tot 12.00 uur
zaterdagmiddag 19 december van 13.00 uur tot 15.30 uur
di. 8, wo. 9, do. 10, di. 15,  wo. 16 en do. 17 december van 19.30 tot 22.00 uur

Wellicht kunt u ook een 2e voorkeursdatum doorgeven, dit in het geval indien er bepaalde workshopdata vol zitten.

Extra info:

Het atelier is ook apart af te huren voor groepen met een minimale groote van 8 personen. Dit kan in combinatie met bv een workshop en een high tea of lunch.

  • U kunt zelf kiezen welk arrangement u wilt volgen op een van de aangegeven data. Wel duidelijk aangeven wat u wilt gaan maken zodat ik het goed kan voorbereiden.
  • Alle arrangementen zijn in diverse kleuren te maken.
  • Alle prijzen zijn incl. alle materialen die gebruikt worden en een pauze met koffie/thee en wat lekkers.
  • Workshops kunnen ook op locatie, op iedere gewenste datum gegeven worden.

Annulering: Vindt de annulering plaats binnen één week dan ben ik genoodzaakt om 50% van de afgesproken prijs in rekening te brengen. Bij annulering binnen twee dagen breng ik 80% van de afgesproken prijs in rekening.
 

Kerst vakantie stuif-in
Creatieve groen doe activiteit tijdens de kerstvakantie!
Wat is er nu leuker dan tijdens de vakantie iets creatiefs te ondernemen samen met uw (klein)kind)? Dat kan tijdens deze stuif-in.
Datum: dinsdag 29 december van 13.00 uur tot 15.00 uur
Prijs: €11,00 per kind (prijs is incl . alle materialen, warme chocolademelk of limonade en wat lekkers)
 
 
Verder:

Kinder verjaardagsfeestjes gaan ook tijdens deze kerstmaand gewoon door.
Kado tip: Verras een vriendin, collega, familielid etc, etc met een Zomerbloemen pluktuin cadeaubon. Een leuk creatief kadootje!!!

Meer en andere informatie over de diverse activiteiten die georganiseerd worden op de tuin kunt u vinden op de website: www.zomerbloemenpluktuin.nl

Voor reserveringen en of meer informatie over bovenstaande neem contact op met Anne-Marie Fontijn tel: 06-20434541/ per email: info@zomerbloemenpluktuin.nl
Adres pluktuin: Amsteldijk Zuid 183b, 1188 VN Nes a/d Amstel.

 

Bear