Maak een Koks muts en Kook-schort en geef een Kook feestje
Print Maak een Koks muts en Kook-schort en geef een Kook feestje
Geef je een kinderfeestje thuis? Maak er dan een kook-feestje van. Maak met de kinderen een leuke koks muts en een kook-schort  en ze zijn klaar voor het kookfestijn.

Benodigdheden:

voor de koks-muts:

  • groot vel wit karton (50×70)
  • lijm / nietmachine
  • schaar

voor het kook-schort:

  • witte lap stof
  • textiel krijt/stiften
  • strijkbout

Werkwijze

koks-muts

Knip een stook van het karton van 15×70 cm dit word de rand van de koks-muts en je houd een strook van 35×70 over voor de
rest van de koks-muts.  Neem de strook van 35 x 70  en ril er vertikale lijntjes in zodat je hem makkelijker kan vouwen. Vouw er nu de lijntjes om en om zodat je een soort waaier krijgt. Ben je daar mee klaar plak je de beide zijde aan elkaar totdat je een koker hebt (pas even voor de juiste grote even op  het hoofd van het kind). Plak onder aan de geribbelde koker de strook van 15×70 vast en je koks-muts is klaar (de kinderen kunnen hem ook nog eventueel versieren).

 

Kook-schort:

Knip een vierkante lap en een lange strook zoom de lap eventjes netjes om en naai dan de strook aan de lap en je schort is klaar. Er zijn ook kantenklare kook-schortjes te koop in de winkel (www.opitec.nl) om het makkelijker te maken. Laat de kinderen zelf iets leuks tekenen en kleuren op de schorten met textielkrijtjes of stiften zodat ze  hun eigen persoonlijke schortje word. Als de kinderen klaar zijjn fixeer je de schortje nog even met de strijkbout. (zie evrpakking textielkrijt en stiften) En de kinderen zijn klaar om te koken.

 

Kook tips:

Cakejes versieren voor de wat kleinere kinderen. Bak van te voren wat cakejes of koop ze en laat deze door de kinderen versieren.

Met de wat oudere kinderen kun je mey gehakt, kip en cocktailworstjes spiesjes maken en dan aan tafel deze bakken op een grilplaat of gourmetstel. serveer hier dan kruidenboter met stokbrood en komkommer,tomaat,paprika en champions bij.

Of je kunt natuurlijk een eigen invulling geven aan het kook-feestje

 

Tip: Mocht je nog niets weten als surprise voor sinterklaas dan is de koks-muts een snelle en eenvoudige oplossing . Knip en plak er dan alleen aan de onderkant een bodem in en aan de boven kant een stukje crepe-papier zodat het cadeautje in de muts niet zichtbaar is.

Bear