Raam schildering
Print Raam schildering
Schilder eens een leuke decoratie op je raam of deur. Je kunt je tekening voor elke gelegenheid aanpassen en zelfs kinderen kunnen deze schildering makkelijk maken dmv  een mal of patroon. Deze afbeeding is ook geschillderd door mijn kinderen 8 en 10 jaar oud

Benodigdheden:

  • kwasten
  • plakaatverf (schoolverf als het maar op waterbasis is)
  • afbeelding (ook te krijgen op internet)
  • evt. print programma waar je posters mee af kan drubbel (bv publisher)

Werkwijze:

Ga op zoek naar een leuke afbeelding maar probeer er op te letten dat je een kleurplaat kiest die niet te vol is of gedetaileerd is.
Print deze uit, het makkelijkste is om via een print programma het meteen al op de gewenste formaat laat afdrukken zodat je hem zo kan overtrekken van het patroon. Plak de poster aan de aanzicht zijde van het raam zodat je de poster aan de andere kant van het raam kan zien. Neem nu de kwast met plakaatverf en ga als eerste de lijnen opzetten. Als je alle lijnen hebt over genomen en even hebt laten drogen kun je beginnen  met het inkleuren. Haal nu de poster weg en je zult versteld staan van je eigen schilderkunst. Mocht je het de afbeelding gaan schilderen op je ramen plak dan je afbeelding aan de buitenzijde van het raam en ga dan binnen schilderen, mocht je dan over je basislijnen zijn gegaan met inkleuren wacht dan tot je schilderwerk goed droog is en zet daarna nog maals je basislijn op. Zodat je vanuit binnen ook een mooi aanzicht hebt.

Tip:

Wil je je afbeelding weer verwijderen neem dan een verfkrabber en de stofzuiger erbij en je afbeelding is zo weg. Lap daarna je ramen een keer en schoon zijn ze. Als je de afbeelding met water er in eerste instantie schoon gaat maken word het erg vies en dan blijf je je ramen lappen.

Bear