Bereiding beenham
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de beenham in de ingevette ovenschaal en bestrooi met chilipoeder
- Bak de beenham in ca. 50 minuten gaar (afhankelijk van het gewicht van de beenham)
- Maak de sperziebonen schoon en snipper de ui. Kook de sperziebonen 5 minuten.
- Bereid de whiskey-honingsaus.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
- Maak de mango schoon en snijd deze in blokjes.
- Voeg de mango na 40 minuten toe aan de beenham in de oven, en bak deze mee tot dat de beenham gaar is.
- Fruit de ui in wat olijfolie in een wok, voeg na 2 minuten de gekookte sperziebonen toe en wok deze mee totdat ze gaar zijn.
- Haal de beenham uit de ovenschaal als deze gaar is. Meng nu de whiskey-honingsaus met het braadvocht en de mango.
Bereiding whiskey-honing saus
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie totdat ze lichtbruin zijn.
- Voeg nu de bouillon toe en laat tot de helft inkoken.
- Roer nu de worcestersaus, tomatenketchup, honing, suiker en whiskey door de bouillon, laat inkoken tot de dikte van een saus.
|