Biefstuksaté met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember
Print Biefstuksaté met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember
biefstuksate.jpg
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4
Herkomst: Oosters
Categorie: Wokken
Recept is van: Conimex.nl

Ingredienten

8 Conimex Satéstokjes
1 zakje Conimex Saté Marinademix
400 g biefstuk
400 g witte rijst
1 bosje lente-uitjes
250 g paddenstoelen (champignons en/of shii-takes)
Conimex Wok Olie
300 g broccoliroosjes
1 el bakgember
3 el Conimex Ketjap Asin

Bereiding
 
Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.

Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biefstuk in blokjes van ca. 2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten. Rijg de biefstukblokjes aan satéstokjes.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak hierin de broccoli 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.

Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin. Tussentijds telkens keren.

Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes. Meng de helft van het mengsel door de groenten.

Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
 

Opmerking
 
Lekker anders kan ook: Voor de saté kun je ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken.
Bear