Biefstuksaté met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember
![]() |
|
Ingredienten 8 Conimex Satéstokjes |
|
Bereiding
Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biefstuk in blokjes van ca. 2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten. Rijg de biefstukblokjes aan satéstokjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak hierin de broccoli 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee. Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin. Tussentijds telkens keren. Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes. Meng de helft van het mengsel door de groenten. Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté. |
|
Opmerking
Lekker anders kan ook: Voor de saté kun je ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken.
|