Ingredienten
- 1 el olijfolie
- 1 ui.gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 500 gr. half om half gehakt
- 250 gr. champignons in plakjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 125 ml vleesbouillon of rode wijn
- 3 el zilveruitjes
- 1el rozemarijnblaadjes
- 700 gr aardappelschijfjes
- 25 gr kruidenboter
- 1 ovenschaal (inhoud 1,5 liter) ingevet
|
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Bak de champignons 4 min. mee.
- Schep de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 min.
- Schenk de bouillon of wijn in de pan en voeg de zilveruitjes met de rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
- Bak nog 2 min. en schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Dek de schaal af met de aardappelschijfjes.
- Verdeel er de kruidenboter in kleine vlokjes over.
- Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
- Lekker met een frisse bladsalade.
|
Opmerking
bron: Vrouwonline
|