Griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat
Print Griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat
13827e95-da99-40e0-bc34-3a8e1a37b13f-l.jpg
Bereidingstijd: 30
Personen: 4
Herkomst: Grieks
Categorie: Eenpansgerecht
Recept is van: C1000.nl

Ingredienten

  • 1 pot(ten) witte bonen à 360 g
  • 1 blik(ken) gepelde tomaten à 400 g
  • 1 zak(ken) geschilde aardappelen vastkokend
  • 3 el  zonnebloemolie
  • 500 g wokreepjes Grieks gekruid varkensvlees
  • 75 g zwarte of Kalamata olijven zonder pit, grof gehakt
  • zout
 

Bereiding
 

Spoel de bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten grof.
Snijd de aardappelen in parten en kook ze 5 min. in water met zout. Giet ze af.

Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de vleesreepjes 3 min. op een hoog vuur.

Schep ze met een schuimspaan uit de pan en roerbak de aardappelpartjes al omscheppend 5 min.

Voeg de bonen, de tomaten en het tomatenvocht en de olijven toe en laat alles op een laag vuur ± 10 min. zachtjes pruttelen.

Schep de vleesreepjes erdoor en warm kort mee.


 
 

 

Bear